cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

El batle demanarà al CIM la potestat de donar permís per edificar en sòl rústic

Pere Rotger també pretén que la Sala gestioni els permisos d'activitats classificades

L'Ajuntament d'Inca vol assumir totes les competències urbanístiques que afectin el sòl rústic així com les derivades de la instal·lació de noves empreses, que actualment depenen directament del Consell Insular de Mallorca.

La cessió al municipi de la potestat urbanística en terrenys rústics permetria a l'Ajuntament la possibilitat de donar llicències d'obra a fora vila sense que el projecte hagués de ser aprovat pel Consell Insular tal com es fa fins ara.

Tot i això, aquesta delegació no és prevista a l'actual legislació per la qual cosa seria necessari dur a terme una petita modificació.
Cas ben diferent són les competències en matèria d'activitats classificades i parcs aquàtics que, prenent l'actual legislació vigent, sí que poden ser delegades als ajuntaments que així ho reclamin sempre i quan aquests disposin d'unes dotacions mínimes de mitjans tècnics materials i personals. En aquest cas l'Ajuntament també podria autoritzar la instal·lació de noves empreses sense haver d'estar pendent del que dictaminàs el CIM.

El batle, Pere Rotger, ha comanat un informe als serveis jurídics municipals en què es justifica la necessitat de delegar aquestes atribucions administratives al municipi. Aquest document va ser enviat ahir a la Federació de Municipis per tal que es puguin sumar a la proposta tots aquells Ajuntaments que hi estiguin interessants i es tramiti després la petició al Consell de Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.