cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

El Govern aprova avui les directrius territorials sense consensuar-les

Els ciutadans ha esperat durant anys la regulació global del creixement

Avui és el gran dia. Així s'ha de definir una jornada anunciada des de fa anys, molts, i que fins i tot ha fet popular, encara que no gaire, un terme a primera vista ben estrany: les DOT (directrius d'ordenació territorial). I avui, el Consell de Govern aprova, a la fi, les DOT.

Resulta curiós, i contradictori, que el principal tema de debat en aquesta comunitat en els darrers anys, la limitació del creixement urbanístic, hagi anat arrossegant-se durant legislatures senceres sense arribar a una regulació definitiva.

A les acaballes de legislatura, i gairebé de segle, les Balears tindran una referència sobre com s'han de desenvolupar territorialment els sectors i les activitats que fan funcionar una societat moderna i avançada com són, suposadament, les Illes.

Tots els partits polítics han assumit que el territori i els seus recursos naturals són limitats a les Balears per la seva condició d'illes, la qual cosa obliga a posar fre al consum turístic i urbanístic del que queda sense construir. El Govern balear ha anat amollant petites dosis dels continguts de les DOT, però no serà fins avui, o a partir d'avui, que no es coneixerà l'autèntic abast de la normativa i la seva lletra menuda.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.