cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 18°
18°

Breus

• Campanet

Cal Metge Dolç Fins a més de 40 milions de pessetes pot ascendir la inversió necessària per reconvertir l'antic casal de Cal Metge Dolç en la nova Casa de la Vila de Campanet. Això és el que es desprèn del projecte inicial redactat pel Consell Insular a petició del consistori campaneter. La proposta preveu la rehabilitació integral de tot l'edifici respectant al màxim la seva actual configuració. Tot i això alguns elements com ara la vella escala hauran de ser reformats o canviats d'ubicació. A més de les instal·lacions administratives, despatxos i la corresponent sala de plens, es fa comptes deixar amples sales per a actes públics o exposicions. Els tècnics han considerat que la casa no necessita cap reforma estructural si bé sí que serà absolutament necessari canviar tota la teulada, que es troba molt malmesa. El començament de les obres de reforma ja s'ajornarà almenys fins després de les eleccions. DdB.

• Inca

Visites guiades a la ciutat El grup municipal del PSM proposa a l'Ajuntament l'organització de visites guiades per la ciutat per tal de difondre el coneixement del seu patrimoni arquitectònic i històric. El regidor Pere Rayó planteja la necessitat que es retolin els principals centres d'interès de la ciutat i del municipi juntament amb les zones d'aparcament existents per informar els visitants. Així mateix, troba que s'hauria de cercar algun sistema per fer arribar als turistes fullets informatius. En aquesta línia Rayó argumenta que s'haurien d'oferir itineraris a les guies per visitar els monuments més importants del terme i organitzar passeigs guiats. El PSM ha recordat també que fa mig any va demanar la creació de beques per a l'elaboració de material didàctic per als escolars i lamenta que encara no s'hagi fet res. DdB.

• Sant Joan

Fill Il·lustre L'Ajuntament de Sant Joan ha iniciat els tràmits per proclamar fill il·lustre de la vila l'ecònom Francesc Mas i Galmés que des del 1920 fins al 1953 va ser el rector de la parròquia. L'any 1938 fou elegit arxipreste de la comarca de Manacor. La seva obra ha quedat patent amb la construcció del Teatre Centre Catòlic i l'església parroquial. El nomenament es farà en motiu del 700è aniversari de la primera parròquia. La clausura dels actes acaben el Quart Diumenge, dia 14 de març.J.JAUME.

• Manacor

Torre de ses Puntes El Patronat d'Arts Plàstiques va presentar ahir a la torre de ses Puntes de Manacor la quarta edició del programa En projecte... en què queda patent l'obra artística de sis autors joves: Maria Isabel Ballester, Tomàs Barceló Castéla, Ramon Company, Antoni Garreta, Rosa Isabel Mascaró i Ramon Trias. L'exposició romandrà oberta fins el 21 de febrer. D'altra banda, al Centre Cívic de Son Macià s'ha exposat una mostra rememorativa de les obres del pintor manacorí Guillem Puerto que es podrà visitar fins dia 14 de març. M.F.

• Vilafranca

Centre Cultural Avui s'inaugura el Centre Cultural de l'Excorxador a Vilafranca. Per celebrar aquest esdevenimet han confirmat assistència per part del Consell Insular de Mallorca, el vicepresident, Pere Sampol; el conseller delegat de Cooperació Municipal, Antoni Alorda; el conseller delegat de Cultura i Patrimoni Històric, Damià Pons, i per part de la Conselleria de Foment del Govern balear hi assistiran el director general d'Arquitectura i Habitatge, Bartomeu Abad Socies. També hi serà present el director general de Cultura i Política Lingüística, Jaume Gil. M.F.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.