nubes dispersas
  • Màx: 26°
  • Mín: 23°
26°

El Govern vol abaixar els imposts a propietaris de finques protegides

L'objectiu és evitar que hagin de vendre en no poder afrontar la fiscalitat

El Govern balear vol compensar amb un paquet de beneficis fiscals els propietaris de finques protegides per la Llei d'espais naturals (LEN) o les directrius d'ordenació territorial (DOT) que està a punt d'aprovar i, d'aquesta manera, evitar que «es vegin en la necessitat de vendre les seves propietats pel fet que el seu manteniment sigui excessivament gravós», segons anuncià ahir el portaveu de l'Executiu, Manuel Ferrer.

Amb aquest objectiu al Consell de Govern celebrat ahir s'encarregà un estudi al conseller d'Economia, Antoni Rami, sobre el paquet de mesures fiscals que es podrien aplicar i que probablement s'introduirà a les DOT a través d'esmenes en la seva tramitació parlamentària.

Un dels beneficis fiscals més probables, tal com avançà Ferrer, recauria sobre l'impost de successions amb la finalitat d'evitar que el pagament dels tributs que acompanyen l'herència d'una finca es tradueixi «en la necessitat de vendre'n una part».

En tot cas, Ferrer també posà de relleu que aquestes bonificacions fiscals no han de resultar massa gravoses per a la Hisenda autonòmica i el conjunt dels ciutadans. A més, també clarificà que no es persegueix acabar amb la creixent adquisició de finques per part dels alemanys, sinó simplement evitar que els propietaris es vegin forçats per un excés de càrregues impositives a vendre el seu patrimoni.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.