algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

Les Illes tenen més de 18.000 petits comerços, un per cada 40 habitants

Més de cinc mil establiments es dediquen a l'alimentació i tres mil a la roba

El nombre total de petits comerços que hi ha en aquest moments a les Illes supera els 18.000. Si es pensa que la comunitat autònoma de les Balears té ja 760.000 habitants, el resultat de la proporció és d'un comerç «minorista» per cada 40 habitants.

Es tracta d'una xifra un poc més alta que a altres comunitats uniprovincials com Cantàbria o Navarra, on la proporció està en un petit comerç per cada 48 i 43 habitants respectivament.

Dels 18.193 comerços censats, la majoria (més de 5.000) es dediquen a l'alimentació, més de 3.000 a la roba i el calçat, i uns altres a productes de la llar. Mentre que la resta correspon a diferents activitats.

Per municipis, són Palma, Eivissa, Calvià, Maó i Manacor els que compten amb més activitat comercial. Mentre que Puigpugnyent i Santa Eugènia són, dels pobles amb gestió pròpia, els que menys tendes tenen.

Pel que fa a les grans superfícies comercials, es distribueixen de la següent manera: 3 grans magatzems; 15 hipermercats i 24 magatzems populars, i aquests darrers considerats com aquells establiments que ofereixen un assortiment relativament ampli i poc profund de béns de consum, amb una gamma de preus baixa i un servei reduït. Mentre que el nombre de centres comercials és en aquest moments de 7, que ocupen més de 97 metres quadrats de superfície.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.