algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
25°

Madrid té a punt els estudis d'impacte de la conducció de sa Costera

Són el darrer obstacle abans d'adjudicar enguany el projecte, de 6.000 milions

El Ministeri de Medi Ambient té enllestides les avaluacions d'impacte ambiental del projecte de conducció de les aigües de la font de sa Costera, en el municipi de Fornalutx, fins a Palma.

La directora general de Règim Hidràulic, Catalina Terrassa, expressà ahir la seva confiança perquè el ministeri adjudicarà enguany les obres després de comprovar els estudis d'impacte que han elaborat els tècnics de la pròpia Administració central.

Aquest serà el darrer obstacle per tal de treure definitivament a concurs un projecte que compta amb un pressupost de més de 7.000 milions de pessetes. Malauradament, aquesta actuació no ha pogut executar-se amb el sistema de finançar el projecte quan la seva realització ja està acabada, tal com es fa en el cas de determinades obres públiques, el que permet l'agilització de la tramitació sense dependre de possibilitats i disponibilitats pressupostàries puntuals.

El projecte consisteix a conduir les aigües de la font de sa Costera, que actualment es perden totes a la mar, per una canalització submarina fins al Port de Sóller, des d'on es pujaran pel torrent Major fins a un dipòsit regulador. Aquí també s'aprofitarà el cabal d'altres fonts de la vall de Sóller que també es perd pels torrents. A partir d'aquest punt, l'aigua serà conduïda per la canalització ja instal·lada en el darrer tram de la carretera d'arribada a Sóller des de Palma i en el túnel. A la sortida de la galeria, s'haurà de col·locar una altra canonada fins a Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.