cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
17°

Devers 200 casos d'insubmissió són pendents de judici a Mallorca

És impensable que l'Audiència vegi les causes abans de l'exèrcit professional

Tot assenyala que l'Audiència Provincial de Palma no tindrà temps de jutjar tots els casos d'insubmissió que té pendents abans de la creació de l'exèrcit professional, perquè es veuria superada si els hagués d'assumir tots i perquè es comença a fer habitual que les acusacions no el tirin endavant.

A Mallorca hi ha devers 200 joves que han manifestat de forma oficial la seva negativa a la mili i a l'objecció, dels quals només una vintena han arribat a ser jutjats. Això es refereix al termini de temps que abraça des del primer judici a Palma per aquest motiu, el febrer de 1993, fins el darrer, el de la setmana passada a Joan Josep Mas. Sembla impossible que les instàncies judicials accelerin aquest ritme d'aquí al darrer sorteig per a la mili de lleva, previst per a la tardor de l'any 2000.

No s'ha fet explícit en cap moment que amb les tropes professionals també arribi una amnistia per als insubmisos, però no seria d'estranyar que s'aplicàs aquesta mesura. Les estimacions que oferim sobre el nombre de casos l'exposà ahir el membre d'Alternativa per Mallorca, Bartomeu Martí, que s'ha destacat en les campanyes antimilitaristes.

«Des que varen començar a fer-se insubmisos fins avui "explicà", a Mallorca se n'han declarat entre 150 i 200 vinculats a entitats antimilitaristes. Sabem que a partir de 1998 hi ha hagut un creixement del que podem anomenar insubmissió de conveniència, és a dir, de persones que s'hi declaren perquè pensen que amb la proximitat de l'exèrcit professional ja no els pot passar res. A aquesta gent no la podem quantificar des del moviment antimilitarista».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.