cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 18°
18°

Les directrius preveuen ajudes per la primera casa als residents balears

Així ho posa de manifest el Govern a la cimera Metròpoli 2000 d'Atenes

Les directrius d'ordenació territorial inclouran el foment d'ajuts per a l'adquisició del primer habitatge dels residents balears. Amb aquesta mesura el Govern balear vol intentar compensar o reduir l'efecte de l'increment del cost de l'habitatge que pot suposar la limitació del creixement urbanístic. Així es posa de manifest a l'estand Metròpoli 2000 d'Atenes, fòrum en el qual participarà avui el president Matas. L'estand balear va ser visitat pel comissari eurpeu d'energia, Christos Papoutsis, i per l'ambaixador d'Espanya a Grècia, Francisco Jiménez Ugarte.

Així figura a la informació sobre les directrius d'ordenació territorial que s'exposa a l'estand del Govern balear a la cimera Metròpoli 2000 que se celebra a Atenes. Les subvencions aniran adreçades a ciutadans que certifiquin un mínim de cinc anys de residència i també es podria requerir la garantia d'un mínim període d'estada a les Illes.

A la informació sobre les DOT, que segons s'indica són «el resultat d'un ampli procés de consens social i de participació», també s'anuncia l'establiment a cadascuna de les illes d'una taxa de creixement urbanístic per als propers deu anys, que implicà la desclassificació d'urbanitzables. Així mateix, es posa de relleu la prohibició de crear cap «nova àrea residencial tant de gran com de petita mida» i la d'edificar en una franja de 500 metres del litoral, encara que la setmana passada Govern i PP pactaren reduir-la a uns 250 metres per a la construcció de xalets en sòl rústic comú.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.