nubes dispersas
  • Màx: 26°
  • Mín: 23°
26°

El repetidor de Voltor es pot tancar en «cinc minuts» amb la llei de tercers canals

El Consolat espera que Madrid aprovi la normativa, favorable als seus objectius

El Govern està disposat a clausurar «en cinc minuts» el repetidor de Voltor a Albàbia, que reemet el senyal de TV3 i Canal 33, si no hi ha acord amb els seus titulars quan entri en vigor la llei dels tercers canals de televisió que està a punt d'entrar al Parlament de Madrid per a la seva tramitació.

El protocol d'intencions signat per Jaume Matas i Jordi Pujol dimecres passat a Menorca obliga el Govern balear i Voltor a negociar el futur del repetidor que aquesta societat, vinculada a l'Obra Cultural Balear, té a Alfàbia. Però el temps corre a favor del Govern, segons pensen fonts molt pròximes a l'Executiu, ja que el mes que ve entra al Parlament de Madrid, per a la seva tramitació, la llei de tercers canals. Aquesta llei preveu que serà necessari l'acord dels diferents governs autònoms perquè unes comunitats puguin veure les cadenes produïdes en altres autonomies. S'ha de pensar, en aquest sentit, que el Govern de la Generalitat està d'acord amb aquest tractament institucional de la recepció de nous canals, ja que això, per exemple, impediria que l'andalús Canal Sur entràs dins Catalunya sense demanar permís.

Però això també afecta directament les Balears i Voltor, i obliga l'Obra Cultural Balear, presidida per Antoni Mir, a acomplir el protocol d'intencions signat per Matas i Pujol. Segons fonts del Govern, «si una vegada aprovada la llei, Voltor continua sense acceptar que la titularitat del senyal de TV3 i el Canal 33 és del Govern balear, nosaltres actuarem tot d'una i en cinc minuts el repetidor serà definitivament clausurat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.