algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
26°

Calvià, Eivissa, Maó, Palma, Santanyí i Sant Llorenç són els municipis més rics

Quasi totes les rendes familiars són superiors als 1'6 milions anuals

Calvià, Eivissa, Maó, Palma, Sant Llorenç i Santanyí són els municipis més rics de les Balears, segons l'Anuari Comercial d'Espanya, editat per «la Caixa».

Tenint present un dels indicadors més significatius dels emprats en aquest estudi, l'índex econòmic, que expressa l'activitat empresarial, els sis municipis esmentats es destaquen de la resta per un especial dinamisme i unes variables de benestar per sobre de la mitjana.

Tots ells, excepte Eivissa, experimentaren en el període 1991-96 augments en la seva població, destacant Calvià amb un increment en el nombre d'habitants en 7.766 nous residents, un creixement del 37 per cent. Cal assenyalar que, pel que fa a augments de població, Marratxí, malgrat no ser un dels més rics, fou el qui més va créixer, amb 4.594 nous habitants, el que suposa un increment del 39 per cent. Marratxí no és dels més rics, però se situa en el grup de municipis immediatament inferior.

Tots els municipis de les Balears presenten percentatges baixos d'atur en relació a la població de dret. Curiosament, essent Eivissa un dels termes amb un major índex econòmic, és el que registra, de tot l'Arxipèlag, el nivell d'atur més alt, amb un 3'3 per cent, que, comparat amb la mitjana espanyola, un 4'7 per cent, no deixa de ser baix. Els municipis amb menys atur són: Alaior (0'9 per cent), Ferreries (0'7), Maria de la Salut (0'9), el Migjorn Gran (0'6), Sant Llorenç (0'9) i Valldemossa (0'7).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.