cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 18°
18°

El Govern rebaixa la protecció de 500 metres per al litoral balear

L'Executiu Matas cedeix a les exigències del PP sobre les Directrius del Territori

El Govern Matas va cedir ahir a les pressions del canyellisme i reduí el grau de protecció a la franja de cinc-cents metres del litoral balear, on, segons les directrius del territori, no es podria construir. Així ho anuncià el dematí l'Executiu. Després, a l'horabaixa, Jaume Matas i el seu conseller de Medi Ambient, Miquel Ramis, assistiren a la reunió de la direcció del PP. Allà el partit aportà unes vint-i-cinc «millores» al text de les DOT fet pel Govern.

Miquel Ramis anuncià el dematí que es permetrà la construcció d'habitatges unifamiliars («xalets») en sòl rústic no protegit a partir d'«aproximadament» uns 250 metres des de vorera de mar i que a Menorca i a Eivissa aquesta distància encara podria ser més reduïda.

Ramis assegurà que l'impacte ambiental d'una urbanització «no és equiparable al d'una casa». El conseller és de l'opinió que aquest canvi no altera la filosofia essencial de les directrius: protegir íntegrament el litoral de les Illes.

L'anunci de Ramis representa un retrocés respecte de la proclamació que féu després del consell de Govern del quatre de gener. Aleshores, afirmà taxativament que dins aquesta franja de cinc-cents metres no es toleraria el formigó de cap de les maneres.

La mesura, continguda a l'avançament de les directrius, no havia estat objecte d'al·legacions. Diari de Balears avançà el mes de novembre passat, dies després de la gran manifestació convocada pel GOB, que la mesura dels cinc-cents metres sortiria endavant per decisió del Govern Matas. L'anunci de Ramis fou acollit amb excepticisme pels partits del centreesquerra.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.