nubes dispersas
  • Màx: 26°
  • Mín: 23°
26°

Rebuig total dels hotelers a la llei turística aprovada pel Govern Matas

Els empresaris qualifiquen l'articulat «d'intervencionista i fragmentari»

Els hotelers de les Balears feren públic ahir el seu total rebuig al projecte de llei general del turisme (LGT) del Govern.

El sector considera inaceptable un articulat «excessivament intervencionista, descaradament fragmentari, i que no ha estat consensuat per les parts implicades, sinó que només respon a la voluntat de l'executiu autonòmic».

La pràctica totalitat dels presidents de les diferents associacions hoteleres de les Illes aprofitaren l'assemblea de dimecres vespre per manifestar la seva rotunda oposició a les mesures proposades pels responsables de la Conselleria de Turisme. «Estam davant d'una llei que en lloc de general, sembla subsectorial, ja que pareix que només regula l'activitat hotelera i deixa al marge altres aspectes com per exemple el turisme rural, els drets i deures dels usuaris, la relació d'aquests amb els touroperadors, les contratació dels llits, la propietat intel·lectual o les competències concurrents entre les diferents administracions», comentà l'assesor jurídic de la Federació Hotelera, Joan Buades.

D'altra banda, el president de la Federació, Pere Cañellas, deixà patent la seva sorpresa davant la intenció del Govern de tramitar per via d'urgència l'esmentat projecte. «No entenem que una llei tan complexa i amb tants articles es vulgui aprovar d'una manera tan precipitada. Crec que molta gent té moltes coses a dir i no convé anar amb presses».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.