cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
20°

L'oposició creu demostrat que Matas actua a la desesperada i sense consens

El PP espera que es pronunciï el conseller de Turisme

El rebuig de la patronal hotelera al projecte de llei general de turisme elaborada per l'Executiu i que s'ha començat a tramitar en el Parlament per la via d'urgència va ser rebuda pels partits de l'oposició com la demostració que el president del Govern, Jaume Matas, actua a la desesperada i sense consens.

En aquest sentit el portaveu i candidat socialista a la presidència del Govern, Francesc Antich, indicà que el que es demostra «és que el Govern no té el consens i que fa lleis pensant en les eleccions». En aquest sentit, posà en relleu que, a grans trets, les crítiques dels hotelers coincideixen amb les dels socialistes: un excés d'intervencionisme, massa centrat en el subsector hoteler i amb un abast que envaeix l'ordenació territorial.

Antich també fou molt crític amb l'absolut «menyspreu» de l'Executiu al Parlament per tramitar una llei de tanta transcendència per a la principal activitat econòmica de les Illes a través de la via d'urgència, fet que suposa escurçar el debat polític entorn de la nova normativa.

La presidenta del Consell de Mallorca i d'Unió Mallorquina, Maria Antònia Munar, considerà que el que «està clar és que el Govern Matas està jugant a la desesperada a fer lleis en un moment poc adequat, d'una manera precipitada» just quan està a punt d'acabar la legislatura. Els màxims exemples d'aquesta precipitació són, segons Munar, la llei turística i les directrius d'ordenació territorial.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.