algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
17°

Madrid envia seixanta persones per a l'elaboració de l'inventari forestal

Determinaran l'evolució i les característiques pròpies dels boscos de les Balears

Seixanta persones dividides en vint equips (d'un capatàs i dos auxiliars cadascun) iniciaren ahir els treballs de camp del tercer Inventari Forestal de les Balears, emmarcat en un estudi d'àmbit estatal. Aquesta és una feina que té com a objectiu seleccionar els criteris i els indicadors que permetran determinar el caire, les característiques i les evolucions -progressives o regressives- de la gestió forestal, pública o privada, dels darrers anys.

Aquest inventari es fa, aproximadament, cada deu anys. Es calcula que el sòl forestal de l'Arxipèlag té una extensió de 209.300 hectàrees, que suposen un 42 per cent de la superfície total de les Balears. El 67 per cent d'aquestes hectàrees, unes 140.000, es pot considerar un bosc més o manco dens. Les 69.300 restants estan ocupades per sistemes forestals herbacis i de garriga.

Les Administracions consideren necessari l'inventari forestal per l'important paper que els boscos tenen en el medi natural. Alberguen la fauna i la flora, prevenen l'erosió dels sòls, regulen les escorrenties i ofereixen extensions naturals i silvestres a les demandes recreatives i econòmiques dels ciutadans.

Tant la fauna com la flora de les Balears destaquen per la diversitat i alt valor ecològic, amb nombrosos endemismes vegetals i animals.
El darrer Inventari Forestal de Balears, corresponent a la dècada dels 80, assenyalava un augment de la massa boscosa del 15 per cent respecte de l'anterior, fet durant els anys 70.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.