algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 21°
21°

Cort opta pel lloguer a l'hora de renovar el sistema informàtic

Invertirà 210 milions en l'actualització tecnològica durant el pròxim lustre

El pla de renovació imformàtica a l'Ajuntament de Palma ja s'ha posat en marxa. Ahir mateix, el batle de la ciutat, Joan Fageda, va presentar l'operació, que enguany ha començat amb la instal·lació de 150 ordinadors PC via renting (de lloguer) per cinc anys.

L'Institut preveu també l'adquisició de 150 PC més pel febrer. Aquest projecte de reinstal·lació tecnològica suposa a Cort una despesa anual de 42 milions de pessetes, és a dir, dos-cents deu milions en els cinc anys de lloguer del material.

Segons explicà el president i gerent de l'Institut Municipal d'Informàtica (IMI), Joan Morro, aquest pla microinformàtic, iniciat fa dos anys, està destinat a ampliar i millorar els serveis municipals per als ciutadans i comportarà la renovació d'uns 500 PC de darrera generació.

A aquest impuls renovador s'hi ha d'afegir el canvi "ja en fase de realització" dels dos ordinadors del sistema central de l'Institut d'Informàtica per als models IBM 215 i IBM AS-400, tots dos de la més avançada tecnologia.

Tal com afirmà Morro, la implantació d'aquests dos nous sistemes «millorarà substancialment el servei als nostres usuaris municipals i com a conseqüència també al ciutadà, ja que millorarà el rendiment, la seguretat del servei i el temps de resposta».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.