algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

Els pagesos de Son Ferriol denuncien l'activitat no agrícola en el sòl rústic

Una nau industrial de venda de material de desballastament «és il·legal»

Els veïns i pagesos de Son Ferriol estan força indignats per la possibilitat que la zona on treballen, una àrea totalment agrícola, es converteixi en un polígon industrial. I és que gradualment Son Ferriol s'està omplint de petits establiments i locals comercials. Els veïns d'aquest terrenys, als voltants de la carretera de Manacor, asseguren que cada vegada «hi ha més negocis il·legals d'activitats comercials».

La darrera causa d'indignació entre la gent de Son Ferriol, que considera aquesta zona com a sòl no urbanitzable i àrea agrícola protegida, és la intal·lació d'una nau industrial «on el propietari es dedica a la venda i reparació de maquinària vella, fet que posa en perill la protecció i cura de les terres del voltant». Això és així perquè a més d'aquesta nau, l'home en qüestió està acumulant tot els fems, material de desballastament i maquinària obsoleta a les esplanades ben al mig d'aquesta finca de sòl rústic. Segons, indicà un dels representants de la zona de Son Ferriol, «aquestes esplanades estan destinades a activitats ramaderes i agrícoles, «però en cap cas, per vendre elements de ferralla, cotxes o material de desballastament. Aquest senyor, no té cap permís de l'Ajuntament per dedicar-se a aquesta mena d'activitat».

Els terrenys es poden observar prenent el camí de Can Amer (al quilòmetre 6'9 de la carretera de Manacor). Justament al començament, el propietari de la nau dedicada al desballastament, hi té un negoci de plantació i explotació d'oliveres i palmeres. «Però tot sembla indicar que aquesta activitat és només una forma de camuflar el negoci real. L'explotació d'arbres no és més que una cortina per poder desenvolupar l'activitat de venda i reparació de maquinària. Allà, assegur que no venen oliveres sinó material agrícola i de ferralla», afirmà el portaveu dels veïns.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.