algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
25°

El batle inaugura el nou enllumenat de fanals isabelins a Antoni Maura

Rodríguez col·locarà llums d'estil clàssic per tot el Born fins el carrer de la Riera

El carrer d'Antoni Maura fou ahir el centre d'atenció per a molts ciutadans i curiosos que, després de tanta polèmica pel que fa a la instal·lació dels nous fanals d'estil isabelí, es varen encendre per primera vegada.

El batle, Joan Fageda, acompanyat de la resta de regidors del consistori palmesà, va ser l'encarregat de pitjar l'interruptor de tot l'enllumenat. Els fanals varen aconseguir eclipsar tot l'històric entorn de la zona del Palau de l'Almudaina així com atreure totes les mirades.

El projecte d'enllumenat en aquesta zona preveu la instal·lació d un total de cent onze fanals d'època isabelina.
Com recordarà el lector l'avinguda d'Antoni Maura ha estat el primer tram que s'ha vist afectat per aquest projecte amb la instal·lació d'una filera de vuit fanals de tipus clàssic, de característiques similars als que es trobaven en el passeig del Born a finals del segle passat. La intenció del projecte és la recuperació d aquests llums de 2'40 metres d'altura i d'uns 100 quilos de pes formats per un fanal, de dotze cristalls de seguretat i d un gruix mínim de 6'6 mil·límetres, i d'una columna. Aquesta primera fase del projecte fou durament criticada per l'Associació per a la revitalització dels centres antics (Arca), que el va qualificar de «caríssim anacronisme». Però les crítiques al projecte no acabaran aquí perquè encara queden per posar 103 fanals més.

El cost global del projecte suposa per a l Ajuntament una despesa de 139.480.000 pessetes, dels quals 63 milions es destinaran exclusivament a la compra d'aquests fanals, que s'han fabricats segons fonts municipals a Barcelona i a Seguí. Com ja va publicar aquest diari, els fanals es col·locaran al llarg del Born, plaça de la Reina, el carrer Joan Carles I, carrer Unió, plaça del Mercat, plaça Weyler fins el carrer Riera.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.