cielo claro
  • Màx: 29°
  • Mín: 20°
29°

Alemanya tastarà sobrassada ecològica de la mà de la cooperativa Alpira

L'embotit, que s'ha elaborat de manera artesanal, serà presentat en la fira Biofach

La Cooperativa Alpira d'Algaida presentarà la sobrassada ecològica de porc negre mallorquí a la fira alemanya Biofach que se celebra cada any a la ciutat de Nürengberg.

Aquesta fira de caire ecològic tindrà lloc el proper mes de febrer des del dia 18 fins al dia 21. La iniciativa va sorgir fa uns mesos del conseller d'Agricultura, Comerç i Indústria, Josep Juan Cardona, segons han manifestat des de la Cooperativa.

La primera sobrassada ecològica elaborada a Mallorca es va fer com a prova fa dos anys a Felanitx, però de llavors ençà no s'havia tornat a repetir l'experiència.

Ara, la idea ha tornat a sorgir de la mà de la Cooperativa Alpira amb la instal·lació de l'ecomagatzem on només es posen a la venda productes ecològics.

Les matances dels dos porcs negres utilitzats per elaborar la sobrassada es realitzaren el passat 30 de novembre a l'escorxador de Ramaders Agrupats SAT de Felanitx, única instal·lació que està homologada per la Comunitat Europea.

Els dos porcs procedien de la finca de Can Revisco d'Algaida, propietat de Francesc Oliver Sastre. La diferència de la sobrassada ecològica amb la resta és que els porcs han estat alimentats amb productes naturals i ecològics: figues, ciurons, ordi, garroves i altres fruits. Aquests porcs no saben què és el pinso ja que perquè el producte sigui totalment ecològic l'animal ha de ser engreixat sense cap tipus d'aliments químics.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.