cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 17°
17°

El Corral d'en Serra només es tornarà a obrir si Son Reus resulta insuficient

Un acte informatiu va aplegar 200 veïns que escoltaren polítics, empresaris, ecologistes i geòlegs

Representants del Govern i el Consell de Mallorca afirmaren que l'abocador del Corral d'en Serra, propietat de l'empresa Lumsa, només es tornaria a obrir per dur-hi cendres o per instal·lar-hi qualsevol tipus de planta per tractar-hi fems si la superfície de Son Reus resultàs insuficient.

El conseller de Medi Ambient del Govern, Miquel Ramis, i la presidenta de la Comissió de Medi Ambient del Consell, Mercè Amer, feren aquestes manifestacions durant l'acte que tingué lloc dissabte passat a les oficines municipals de Can Picafort, convocat per la Plataforma Anticendra de Santa Margalida.

De qualsevol manera, ambdós polítics varen instar el batle de la vila, Antoni del Olmo, que l'Ajuntament de Santa Margalida presentàs al·legacions al Pla de residus si no volia que el Corral d'en Serra es tornàs a obrir, no com a abocador, sinó com a magatzem de cendres o com a planta per al tractament de fems.

Però l'empresari Bartomeu Gelabert, propietari de l'abocador, recordà que encara que el ple de l'Ajuntament no volgués que el Corral d'en Serra tornàs a acollir alguna activitat, ell tenia llicència des del 86 per ubicar-hi una planta de triatge i compostatge.

A la taula rodona, a més, hi assistiren Xavier Pastor, de Greenpeace; Ferran Tortella, del GOB, i el geòleg Damià Perelló.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.