muy nuboso
  • Màx: 26°
  • Mín: 23°
26°

Son Dureta registrà l'any passat 144 baixes a causa de la sinistralitat laboral

En total es produïren 317 accidents de feina, dels quals el 40% foren talls i picades

70178
El col·lectiu d'Infermeria és un dels que pateixen més sinistralitat laboral.

La sinistralitat laboral és un dels principals motius de baixa laboral en tots els sectors, però n'hi ha que en registren una incidència més alta que uns altres en funció de les seves característiques específiques. En aquest sentit, el sector sanitari és un dels que registra una taxa d'accidentabilitat més alta, tot i que aquests sinistres no sempre es tradueixen en baixes temporals. De fet, segons dades del servei sindical de Son Dureta, que és l'hospital de referència a les Illes, l'any passat es varen produir en el centre 317 accidents laborals, dels quals només 144 casos significaren la baixa laboral.

Aquestes dades només estan actualitzades fins al mes de novembre, ja que les de desembre encara no havien estat registrades. No obstant això, es poden considerar xifres orientatives molt significatives respecte de la taxa d'accidentalitat que es produeix en un centre hospitalari, i que gairebé es poden generalitzar pel que fa a centres de característiques semblants. Sobretot si es té en compte que les dades són molt semblants a les registrades durant l'any anterior. De la mateixa manera, també convé assenyalar que la sinistralitat d'un hospital com Son Dureta no és comparable a la que es produeix en els centres de salut, per exemple.

Els tres tipus de sinistres més habituals són els talls i picades amb material sanitari, que suposen el 40'47% del total d'accidents laborals, les lesions traumatològiques (tendinitis, problemes de columna, etc.) i els sinistres englobats en un capítol genèric anomenat in itinere, que estan considerats accidents laborals tot i que fan referència a aquells que un treballador pot patir, per exemple, conduint camí de la feina.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.