cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
20°

Matas està «disposat» a donar la cara pel cas Túnel

L'oposició en bloc presentà una iniciativa per exigir la seva compareixença

El president del Govern balear, Jaume Matas, es mostrà ahir «disposat» a acudir al Parlament per donar explicacions sobre la sentència del cas Túnel de Sóller, tal com havia tornat a reivindicar en bloc l'oposició hores abans.

Els grups parlamentaris del PSIB-PSOE, PSM, EU-Els Verds i mixt presentaren al matí una nova iniciativa parlamentària conjunta encaminada a fer que el president Matas, o com a mínim algun membre del seu equip, doni explicacions a la comissió d'Assumptes Institucionals i Generals sobre la sentència del Suprem en què es dóna com a provat el delicte de suborn prescrit de l'expresident Gabriel Cañellas. El mecanisme utilitzat és l'article 175.1 del reglament parlamentari que exigeix només que ho sol·licitin una cinquena part dels diputats.

Malgrat que Matas mostrà la seva disposició a comparèixer al Parlament, també s'interrogà, en to sarcàstic, sobre què podria dir respecte de la sentència del Suprem. Pel president, la iniciativa de l'oposició és un intent de «donar publicitat» al tema, un assumpte «de pura estratègia política i mediàtica», apuntà. També considerà «graciós» que algun grup de l'oposició vulgui treure profit d'un tema com aquest ateses les seves circumstàncies, referint-se, molt probablement, als socialistes.

Francesc Antich, Pere Sampol, Margalida Thomàs i Antoni Pasqual signaren en nom del PSIB-PSOE, PSM, EU i UM respectivament l'escrit en què es demana per la via d'urgència la compareixença del president Matas amb la motivació següent: el cas túnel de Sóller «és el fet més greu que ha passat al llarg de l'autonomia provocant gran alarma social, per aquest motiu el Parlament de les Illes Balears no pot demorar un debat tan cabdal».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.