muy nuboso
  • Màx: 29°
  • Mín: 22°
24°

El Migjorn i el Pla fan colla per no pagar la reforma dels locals de la Guàrdia Civil

Els batles de Felanitx, Campos i Sineu creuen que les ha de pagar l'Estat

Els batles de Felanitx, Campos i Sineu fan pinya per pressionar la Delegació de Govern perquè es faci càrrec de les obres de reforma i millora dels locals municipals de la Guàrdia Civil.

Com a primera passa, els tres batles, Miquel Riera (PSOE), Andreu Prohens (PP) i Andreu Matas (Independent), s'entrevistaran el proper dia 19 amb la delegada del Govern, Catalina Cirer, per demanar-li que intercedeixi davant el Govern central. Aquests tres municipis tenen en comú que han cedit unes dependències per acollir aquest Cos i ara s'han d'enfrontar a unes reformes.

Andreu Prohens explicà que «Cirer ja ens ha promès que mediarà perquè no hagin d'esser els ajuntaments els que costegin les obres». Malgrat aquesta bona predisposició que trasmeté el batle de Campos, el cert és que la reunió es planteja «perquè les reformes costin el mínim posible als municipis i almanco puguin gaudir d'una subvenció», concretà Prohens. Des de sempre, la Guàrdia Civil de Campos s'allotja a un edifici municipal del carrer de la plaça i, d'aquí a mig any, preveu traslladar-se a les actuals dependències del centre sanitari per mor que l'actual quarter s'ha de rehabilitar com a teatre.

El cas de Felanitx, potser sigui el més polèmic. A mitjan de l'any passat la Guàrdia Civil hagué de desallotjar el seu quarter pel perill d'esbucament en què es trobava. D'allà ençà, també ocupa edificis municipals destinats a altres funcions. Ara es traslladarà, per un període de dos anys, a l'actual caseta de la Creu Roja, però aquest edifici necesita una reforma per adaptar-se a la tasca dels agents.

Pel que fa a Sineu, Andreu Matas, explicà que la situació no canviava gaire de la d'aquests dos municipis del Migjorn. Matas afirmà que «ja no tenc record de quan la Guàrdia Civil era en un edifici de la seva propietat». Actualment, a l'actual edifici que s'emprà com a quarter es projecta fer-hi una escola taller, però això suposa habilitar en bones condicions l'edifici de s'Escorxador.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.