algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
23°

Les DOT permeten que els operadors de telefonia s'instal·lin a la Serra

La protecció de la zona no inclourà les antenes d'aquest servei

El Govern balear no vol que la protecció territorial derivada de les DOT tanqui les portes a la cobertura de futurs desenvolupaments telemàtics, especialment a la serra de Tramuntana.

Les DOT, un document legal que, per allò que es coneix, es preveu de gran potencial proteccionista, inclouran dins el seu articulat un ventall de possibilitats d'excepcionalitat en les àrees de protecció territorial. D'aquesta manera, el Govern balear fa la previsió, per exemple, que un nou operador de telefonia es vulgui instal·lar a Mallorca, amb la consegüent necessitat de repetidors a la serra de Tramuntana.

S'ha de tenir en compte que la telefonia mòbil automàtica permet l'extensió dels serveis telefònics amb un menor impacte paisatgístic, en substituir el tradicional cablatge per estacions de base. Aquest sistema de comunicació exigirà desplegar una gran quantitat d'antenes a mesura que s'extengui la utilització de la telefonia mòbil.

No obstant això, qualsevol excepcionalitat a la protecció territorial derivada de les directrius d'ordenació del territori haurà de passar per un triple filtre institucional que farà impossible l'aprofitament d'aquests «forats» amb finalitats que no estiguin justificades i que no gaudeixin d'un ampli consens social.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.