algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 21°
28°

La incineradora de Son Reus crema ara unes 450 tones diàries de fems embalat

El Consell coincideix en les previsions de Tirme i Emaya d'haver-les eliminades pel març

La planta de Son Reus crema cada dia 450 tones del fems embalat que roman pendent de ser incinerat.

Mercè Amer, presidenta de la Comissió de Medi Ambient del Consell Insular de Mallorca (CIM), confirmà ahir a Diari de Balears les previsions fetes públiques el passat dissabte per Tirme, empresa explotadora de Son Reus, i per l'empresa pública Emaya, encarregada de la recollida de fems al municipi de Palma.

Tirme i Emaya esperen que totes les bales de fems acaramullades a Son Reus estiguin cremades el proper mes de març, segons una planificació feta per les entitats responsables.

Tirme aprofita la temporada baixa turística per donar sortida a totes les restes acumulades a les seves instal·lacions de Son Reus i que no han pogut ser cremades fins ara per la incapacitat d'absorció de la planta incineradora. S'ha de tenir present que aquesta pot cremar 900 tones diàries i a Son Reus n'arribaven, en els dies punta, fins a 1.300.

Amer explicà ahir que «existeix el compromís amb l'Ajuntament de Palma de tornar-li el solar que ocupen actualment les bales i esperam que per març sigui possible».

La responsable de Medi Ambient del CIM explicà que «encara que es parla molt de la possible ubicació de l'abocador de cendres en el municipi de Santa Margalida, la veritat és que la intenció de totes les parts és situar-lo a Son Reus. És a dir, la ubicació ideal és sempre devora d'allà on es produeixen les cendres. La inclusió de Santa Margalida només es deu a la modificació del Pla director de residus sòlids per part del Govern balear, però, anteriorment, el pla ja establia Son Reus com a ubicació de les cendres. És més, tota l'àrea de Son Reus hauria d'incloure les plantes d'incineració i compostatge, la selecció de residus i l'abocador de cendres i escòries».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.