algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
26°

Els cuidadors de l'Albufera alimenten els cavalls perquè no en morin més

El parc natural adopta aquesta mesura mentre espera l'informe de la Conselleria

Els cuidadors de l'Albufera han començat a donar menjar als cavalls que pasturen pel parc natural, després que la setmana passada els veïns de la zona denunciassin davant l'Ajuntament de Muro la mort massiva d'aquests animals.

En aquell moment, tant l'Ajuntament de Muro com els veïns coincidiren a afirmar que als cavalls es morien de fam. No obstant això, ahir, des de la Conselleria de Medi Ambient es va comentar que quan els cavalls no tenien prou pastura els proporcionaven menjar, però que «enguany no sabem què ha passat».

Els cavalls i els búfals d'aigua estan força magres perquè, fins ara, només menjaven les floretes que cobreixen les pelades pastures que hi a la vora dels llacs plens de canyissó. Medi Ambient tindrà la resposta a totes les preguntes dijous. Si més no, ahir, des de la mateixa Conselleria es comentava que quan els cavalls són vells els pagesos els porten a l'Albufera perquè hi morin i, així, eviten sacrificar-los. Ara bé, s'ha de comentar que entre els exemplars morts també hi ha alguns poltres.

Ara per ara, la Conselleria encara no vol pronunciar-se sobre les causes de la mort de vuit cavalls, espera fer-ho un cop coneguts els resultats de l'expedient d'investigació, que Medi Ambient obrí un cop assabentada dels fets, segons explicà el mateix conseller, Miquel Ramis. De fet, el batle de l'Ajuntament de Muro, Jaume Perelló, va ser un dels primers a comunicar a la Conselleria de Medi Ambient que els cavalls que pasturaven per la zona de ses Puntes i per Amaradors s'estaven morint de fam.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.