cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 16°
16°

El Consell finançarà la construcció de 50 habitatges econòmics a l'Havana

La iniciativa s'emmarca dins el pla d'agermanament del CIM amb la capital cubana

98498
Joan Mesquida, Francesc Antich i Aina Salom.

La solidaritat del poble balear amb els països del Tercer Món, i especialment amb els de Centre i Sud-amèrica, s'ha reflectit en incomptables actuacions altruistes d'ajuda a diferents nivells, que van des d'enviaments de materials de primera necessitat, a transferències econòmiques o suport humà, mitjançant voluntaris de les Illes que s'han desplaçat als indrets més castigats i necessitats per fer de la solidaritat una eina de feina. Ara, per tant, arriba l'hora de fer habitatges barats a l'Havana.

En aquesta línia, el Consell Insular de Mallorca, mitjançant la Comissió de Medi Ambient que presideix Francesc Antich, té ja preparades un parell de noves campanyes solidàries destinades a pal·liar les mancances dels països més necessitats. En aquest cas, els destinataris d'aquests dos projectes imminents seran els cubans de l'Havana. Una ciutat agermanada amb l'Illa de Mallorca.

El primer d'aquests projectes, que ja ha estat aprovat pel Consell, consistirà en el finançament i la construcció de cinquanta habitatges econòmics a una barriada de la perifèria de l'Havana, segons va informar el conseller del CIM, Joan Mesquida.

Aquest programa tindrà un cost de sis milions de pessetes, que s'han d'interpretar en funció del nivell de vida cubà i no del balear, on no es podrien fer gaires coses amb aquesta quantitat econòmica.

El segon projecte anunciat, que també ha estat aprovat pel CIM i amb una dotació econòmica idèntica a l'anterior (sis milions), consistirà en la col·laboració en tasques de reparació del parc automobilístic sanitari de l'hospital La Balear de La Havana.

Aquest centre hospitalari està molt lligat, com el seu mateix nom indica, als emigrants de les Balears que arribaren a l'Illa caribenya fa més d'un segle. Un centre que, tot i no ser un dels més castigats, pateix tota mena de mancances econòmiques, especialment d'ençà que els Estats Units va imposar l'embargament econòmic al país liderat per Fidel Castro.

D'altra banda, amb la col·laboració de l'ONG Apotecaris Solidaris i el Fons Mallorquí de Solidaritat, s'està preparant un nou carregament d'ajuda humanitària, que està previst que sigui enviat cap a centreamèrica a final de gener o principi de febrer, amb l'objectiu de pal·liar les necessitats dels damnificats de l'huracà Mitch.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.