cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

Els sectors econòmics illencs reben amb optimisme l'arribada de l'euro

Des d'ahir es pot operar amb la nova divisa

Els diferents sectors econòmics de les Balears han rebut amb optimisme l'arribada de l'euro, cristal·litzada amb la fixació de les equivalències amb les monedes de la unió monetària. Aquesta circumstància permet que a partir d'ahir es puguin fer operacions econòmiques amb aquesta moneda, sempre que no impliquin l'ús de doblers en efectiu.

Segons s'ha anat manifestant al llarg dels darrers mesos des d'alguns àmbits econòmics i financers, l'arribada de la moneda única suposarà que els països que s'acollin a ella siguin molt més competitius davant les monedes fortes d'arran el món com ara el dòlar nord-americà o el ien japonès.

En el cas de Balears, aquesta competitivitat serà si cal encara més grans i els efectes esdevindran més positius que a la resta de l'Estat espanyol, segons afirmen els experts econòmics.

En aquest sentit, les particularitats de l'economia balear, fonamentada en el sector serveis i concretament en el turisme, donarà peu a una major agilitació de totes les operacions fetes per ciutadans estrangers que arriben a l'arxipèlag per fer turisme.

D'aquesta manera un dels col·lectius que més es poden veure beneficiats per «l'efecte euro» serà el dels empresaris hotelers. Malgrat que a partir d'ara no comptaran amb l'arma de la devaluació respecte d'altres destinacions turístiques, el cert és que la conjuntura econòmica europea i estatal, marcada per una accentuada bonança, pot ocassionar un major fluxe de turisme amb alt poder adquisitiu cap a les Illes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.