algo de nubes
  • Màx: 32°
  • Mín: 24°
31°

El Seprona ha rebut enguany 1.325 denúncies d'atemptats contra la natura

En aquest període el servei ha aconseguit interceptar 140 exemplars d'espècies protegides

Tal volta una de les seccions de la Guàrdia Civil menys conegudes pels ciutadans sigui el Seprona (Servei de Protecció de la Natura). A les Illes Balears, aquest grup ha aconseguit recuperar enguany 140 exemplars d'espècies protegides pel conveni CITES. Entre aquests animals cal destacar les aus rapinyaires com falcons peregrins, xoriguers o òlibes. També s'han pogut interceptar altres espècies en perill d'extinció i diverses aus tropicals, corals i tortugues mediterrànies.

La tasca dels agents del Seprona compta quasi sempre amb la inestimable ajuda dels habitants de les Illes. En la majoria dels casos són els ciutadans els que avisen la Guàrdia Civil d'alguna irregularitat comesa contra el medi. De fet, en el 98 s'han denunciat 1.325 infraccions de tot tipus i d'aquesta manera han permès al Seprona intervenir en incendis forestals, contaminacions d'aigües marítimes o continentals, assumptes de caça, residus sòlids i urbans, tòxics i perillosos, a més d'espais protegits.

Aquestes denúncies han acabat moltes vegades amb la confecció d'un atestat en els quals es poden apreciar les salvatjades que de vegades cometem els humans. Un dels casos més tràgics que ha tingut l'oportunitat de conèixer el servei del Seprona ha estat el matractament d'un ca que acabà cec a causa de les constants pallisses que rebia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.