cielo claro
  • Màx: 31°
  • Mín: 23°
27°

La recollida selectiva de residus creix a un ritme del 40 per cent a Mallorca

S'ha recuperat un 46% més de paper i cartó i un 35% més de vidre

La recollida selectiva de paper, cartó i vidre ha augmentat a un ritme del 40 per cent en els onze primers mesos de l'any a tota la Part Forana de Mallorca, amb un creixement molt elevat en el mes de novembre, segons les dades facilitades per l'àrea de Medi Ambient del Consell Insular de Mallorca (CIM).

Així, en el mes passat la recollida de paper i de cartó augmentà d'un 61'32 per cent i la de vidre en un 84'26 per cent en relació al mateix mes de l'any passat. L'acumulat de l'any també registra una marcada tendència a l'alça. En total, s'han recuperat més de deu milions de quilograms d'aquests materials davant dels poc més de set milions de l'any passat, el que representa l'esmentat increment del 40'66 per cent. Pel que fa al paper i cartó l'increment ha estat d'un 46'39 per cent, mentre que el del vidre ha estat del 35'40 per cent.

Aquesta recollida es fa a través del conveni de col·laboració signat entre el Consell de Mallorca, els ajuntaments, mancomunitats de la Part Forana i la Fundació Deixalles. El conseller delegat de Medi Ambient, Francesc Antich, qualifica de molt positius els resultats assolits enguany.

D'una banda, Antich atribueix aquests increments a la major sensibilitat de la ciutadania envers aquesta qüestió, però també al creixent nombre de parcs verds instal·lats, que ja arriben als vuitanta amb una ràtio d'un per cada 500 habitants.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.