lluvia ligera
  • Màx: 15.4°
  • Mín: 7.22°

El Govern es decanta per fer una àrea d'educació natural a la finca des Puig

Els tècnics de Medi Ambient han descartat convertir-la en zona recreativa

El puig de Santa Eugènia podria contenir ben aviat una àrea d'educació mediambiental. Aquesta és l'única solució viable que el director general de Medi Ambient, Santiago Saiz, va apuntar durant la darrera visita que va fer al municipi.

Saiz, acompanyat pel batle, Miquel Coll, es va desplaçar fins a la finca de 50.000 metres quadrats, ubicada a la zona més alta, que l'Ajuntament va rebre en cessió per part d'un particular.

El batle Coll havia demanat repetides vegades ajuda al Govern balear per dur a terme una neteja i condicionament de la zona boscosa de la parcel·la per tal de disminuir el risc d'incendis forestals.

Així, un dels projectes que s'havia plantejat era el de fer una àrea recreativa a la part baixa. El difícil accés que existeix a la finca, tot i el nou pas que va obrir l'Ajuntament l'any passat, han fet descartar als tècnics aquesta possibilitat.

Les actuacions que s'hi farien estraien encaminades a fer un tancament de seguretat a la zona del Penyal que hi ha vora el cim i a la instal·lació de plafons informatius i algun banc en zones boscoses.

Per a la neteja de l'àrea, l'Ajuntament contractarà una brigada formada per quatre operaris mitjançant un conveni amb l'Inem que seran dirigits en la feina per un oficial i revisats per tècnics de l'Ibanat (Institut Balear de la Natura).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.