nubes dispersas
  • Màx: 26°
  • Mín: 23°
26°

L'Insalud diu que el 91% d'usuaris està content amb la sanitat pública

Un percentatge mínim qualifica de molt dolenta l'atenció, segons una enquesta

83512
Els illencs estan contens amb la Sanitat pública.

La Direcció Territorial de l'Insalud de Balears, amb l'objectiu d'avaluar el nivell de satisfacció de l'usuari de les Illes amb el sistema de salut pública, va realitzar una enquesta en els seus centres i els resultats han estat d'allò més positius. El director territorial Javier Rodrigo de Santos va informar, segons la interpretació de les dades del qüestionari, que el 91'6% dels usuaris dels hospitals, centres de salut i uns altres serveis de l'Insalud a les Balears estan satisfets o molts satisfets amb l'assistència sanitària rebuda.

Concretament, el 37'3% dels pacients atesos creuen que el servei que els han dispensat a l'Insalud és molt bo, el 54'3% dels usuaris consideren que ha estat bo, el 8% diu que ha estat dolent i la resta, només el 0'3%, varen declarar que el servei rebut havia estat molt dolent. Aquesta enquesta ha estat realitzada en els darrers mesos d'enguany i, per tant, les dades estan perfectament actualitzades i reflecteixen la vertadera situació de la salut pública en aquest moment, segons assegurà el responsable de l'Insalud.

Aquests resultats, com no podia ser d'una altra manera, varen ser valorats molt positivament per Rodrigo de Santos, qui va recordar i ratificar que l'actual i prioritari objectiu de l'Insalud és millorar l'assistència a l'usuari. En aquest sentit, va indicar, com ha fet en reiterades ocasions en el decurs de l'actual exercici, que els indicadors assistencials són molt millors a la Illes que a la resta del territori Insalud. Els referits indicadors són les llistes d'espera quirúrgiques i de consulta, el temps d'atenció per pacient, etc., les quals ofereixen a les Balears dades més baixes que la mitjana estatal.

La solució gestora

Tot el que s'ha dit a l'article superior respon a l'estratègia assistencial que desenvolupa en l'actualitat l'Insalud balear, i que té en la millora de l'atenció al pacient el seu eix fonamental. Precisament un objectiu que no canviarà amb la conversió dels hospitals públics en fundacions públiques sanitàries per a la seva gestió, segons explicà Rodrigo de Santos. Aquest canvi en el model de gestió «suposarà una millora substancial en les condicions laborals dels treballadors, i això repercutirà a mig termini en la qualitat assistencial als usuaris», assenyalà el responsable de l'Insalud.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.