cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
24°

L'Insalud aposta per la promoció de la competitivitat entre els seus hospitals

L'objectiu és incentivar per millorar el servei, però els sindicats parlen de «privatització»

La conversió dels hospitals públics en Fundacions Sanitàries Públiques marca la nova estratègia de gestió de l'Insalud a nivell estatal, i particularment a les Balears, on la Direcció Territorial vol ser la pionera d'aquesta dinàmica de transformació en convertir en fundacions els hospitals de Son Dureta, Can Misses i Verge del Toro. Un canvi en els models de gestió que els sindicats consideren com a primeres passes cap a la privatització dels centres, però que l'Insalud defensa en termes de competitivitat i qualitat assistencial.

De fet, Javier Rodrigo de Santos, director territorial de l'Insalud a les Illes, explicà que la intenció de l'Administració sanitària és promoure la competència entre els seus hospitals, la qual cosa es traduirà en la necessària incentivació dels professionals per possibilitar una millora assistencial de cadascun dels centres.

Del que es tracta, segons Rodrigo de Santos, és de facilitar als gerents de cada centre sanitari les eines necessàries per ser competitius respecte de la resta d'hospitals. Una tàctica, explicà el director provincial, que no hauria de desembocar mai en l'existència d'hospitals de primera i de segona categoria, la qual cosa suposaria discriminar els usuaris. Amb aquesta competitivitat es pretén que millori el nivell de tots, més enllà que uns obtenguin resultats més òptims que no altres. Així, quan un gestor demostri que no és competitiu amb els recursos que té, haurà de ser cessat i substituït per un altre més hàbil en aquest sentit.

Aquesta competència no pretén traslladar-se al terreny de la sanitat privada, va aclarir el responsable de l'Insalud. «No volem competir amb ningú, sinó ser competitius nosaltres mateixos», indicà.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.