algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 21°
25°

Aprovació definitiva del nou Estatut sense la «nacionalitat històrica»

PP i PSOE mantingueren fins al final el seu pacte i no es recollí el reconeixement

El Congrés va aprovar ahir ja de manera definitiva la reforma de l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears sense el tan debatut reconeixement de la nacionalitat històrica.

La globalitat del text va obtenir un ampli suport de la cambra amb 324 vots a favor, quinze en contra i cap abstenció. Ahir, de fet, es va complir amb el simple tràmit de ratificar el canvi introduït en el Senat per resoldre l'error comès pels socialistes a la primera votació en el plenari del Congrés del passat 12 de novembre, en què es votà a favor d'una esmena presentada pel PNB a instàncies d'UM i que suposava el reconeixement de la nacionalitat i identitat històrica de les Illes. Finalment, aquest error se solucionà en el Senat i de nou s'introduí el text pactat per populars i socialistes.

En el debat d'ahir només hi intervingueren Presentació Urán, d'Izquierda Unida, i Maria Luisa Cava de Llano, diputada popular per les Balears. La primera lamentà que s'haguessin aprovat les «esmenes que redueixin el fet històric de la nacionalitat de les Illes», mentre que la segona expressà la seva satisfacció per la modificació substancial sobre aspectes institucionals i competencials que implica la reforma de l'Estatut de les Illes Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.