algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

Indignació perquè el Govern valencià retira el terme «català» a les aules

Ha aprovat una proposició no de llei per controlar el professorat en aquest sentit

Les Corts Valencianes, amb els vots favorables dels diputats d'Unió Valenciana, PP i IPCV, va aprovar una proposició no de llei que insta el Govern valencià perquè «prenguin les disposicions pertinents en matèria d'instrucció escolar per conèixer si alguns professors estan vulnerant deliberadament la legislació en matèria d'ensenyament i cultura valenciana». En poques paraules, segons denuncia l'STEI amb indignació, el que es pretén és controlar i evitar que «els professors utilitzin el terme català en lloc de valencià i diguin País Valencià en lloc de Regne de València».

La proposta ha estat titllada «d'inquisitorial» pel Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià, i és considerada com una mostra de «feixisme» per part de l'STEI, perquè ignora i atempta contra els drets fonamentals.

Aquesta decisió del Govern valencià no respecta un dret constitucional, també contemplat a la LODE, com és el de la llibertat de càtedra dels docents. Igualment, vulnera el dret a la llibertat d'expressió. Pel que fa al terme País Valencià, cal recordar al Govern presidit per Eduardo Zaplana que aquesta expressió figura a la carta magna valenciana.

Els sindicats educatius valencians, als quals se suma Pere Polo com a portaveu de l'STEI, consideren que «el Govern valencià es reafirma amb aquesta decisió en la seva política intolerant de conflicte lingüístic».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.