algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 18°
18°

Cort haurà de pagar mil milions anuals fins el 2012 pel pla Mirall

L'oposició denuncia que encara s'hi han d'afegir les despeses de manteniment

L'Ajuntament de Palma pagarà quasi mil milions de pessetes anuals durant el període comprès entre el 2002 i el 2012 per finançar el pla Mirall, englobant el Centre i l'Eixample.

El conjunt d'obres emmarcades en aquesta iniciativa té un pressupost de 14.000 milions de pessetes. Un 45 per cent correspon al Govern balear i un 55 per cent (uns 8.000 milions), a Cort.

Els 8.000 milions (en números rodons) que pertoquen a l'Ajuntament es finançaran amb crèdits bancaris a 15 anys amb 4 de cadència. És a dir, fins el 2002, les arques municipals només pagaran els interessos i a partir d'aquell any s'iniciarà l'amortizació del capital dels préstecs. Es tracta, en definitiva, d'una operació a 15 anys vista i que suposa un desemborsament total de poc més de 10.000 milions de pessetes, 8.000 de capital (mota) i 2.000 d'interessos.

El regidor socialista Guillem Coll, assessor del seu grup en temes econòmics, ha explicat a Diari de Balears que «existeixen diverses qüestions no quantificades que encariran més la despesa general del pla Mirall. Coll té por que «després d'executar-se el pla Mirall, haurem d'assistir a una ràpida habilitació del 'pla Mirall 2', per tal de reformar tot el que s'ha construït malament. Així i tot, totes les obres noves implicaran un cost afegit de manteniment. D'aquesta manera, entre els anys 2002 i 2012, l'Ajuntament de Palma haurà de pagar el pla Mirall i el manteniment del que s'ha fet, a més d'alguna modificació o rectificació que no correspondrà a l'empresa executora. Tots aquests costs no estan prevists ni molt manco planificats pels responsables, en línia amb l'habitual manca d'informació per part del govern municipal del PP».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.