algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

La producció de raïm arribarà enguany als sis milions de quilos

La collita d'enguany ha estat de les millors de la dècada

La producció de raïm al final del 1998 arribarà als sis milions de quilos, xifra que suposa un increment d'una tona respecte de l'any anterior.

Aquest volum de producció confirma la recuperació del raïm al darrer bienni, després dels moments delicats que va travessar el sector quan dels 4.320.000 quilos de l'any 95 es va passar a poc més de tres milions i mig l'any següent.

De tot el raïm recollit, un 80 per cent anirà destinat a la conversió en vi, mentre que la resta serà per a sucs, vinagre i altres derivats. Un tant per cent petit anirà directament a les botigues i grans superfícies per al consum directe.

De la collita d'enguany destaca l'excel·lent qualitat, a causa de la dosificació de les pluges que s'han produït al llarg de la temporada. Aixó farà que el vi de les Illes del 98, sobretot el de la comarca de Binissalem, sigui un dels millors de la dècada.

En l'actualitat les Illes compten amb un total de 1.500 hectàrees destinades a produir raïm, la gran majoria de les quals es troben a Mallorca. D'altra banda, dels 30 cellers que hi ha a les Balears, només 15 romanen ara per ara oberts.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.