nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

El jurat troba que els germans Vidal Avellaneda assassinaren la cuponera

En un veredicte decidit per majoria, el tribunal creu que el mòbil fou el robatori

96696
Domingo i Joaquín tornaren a la presó després d'escoltar el veredicte.

Els membres del jurat popular encarregats de determinar el futur dels germans Vidal Avellaneda consideraren ahir horabaixa que Joaquín i Domingo són culpables de l'assassinat de Maria Nicolau. La decisió no va ser presa per unanimitat i dos dels ciutadans escollits per formar part del tribunal popular es decantaren per la innocència. Cal destacar que si s'hagués produït un altre vot a favor de la llibertat dels acusats, aquests haguessin quedat absolts.

Però no tan sols se'ls imputa el delicte d'assassinat, sinó que també seran condemnats pel robatori de 400.000 pessetes que es produí després del crim en el pis de la víctima. A Domingo s'aplicarà l'agreujant de reincidència per tenir ja antecedents relacionats amb els robatoris.

Joaquín i Domingo arribaren a l'Audiència de Palma passades les cinc de l'horabaixa, a l'interior d'un furgó del Cos Nacional de Policia. En poc més de deu minuts ja eren a la banqueta dels acusats per escoltar el veredicte del jurat, llegit per una portaveu. A la lectura hi eren presents el magistrat Eduardo Calderón; la fiscal Concepción Ariño; el misser que representa l'Ajuntament de Capdepera, Antonio Echevarría i els lletrats de la defensa: Carlos Portalo i Miguel Izquierdo.

Les acusacions demanaren vint anys per l'assassinat i quatre pel robatori per cada un dels acusats, mentre que les defenses sol·licitaren una pena mínima ajustada al que havia decidit el jurat. Ara, el magistrat Calderón haurà d'aplicar el veredicte al Codi Penal i confeccionar una sentència condemnatòria contra Joaquín i Domingo.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.