algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 21°
22°

Una avaria deixà fora aigua Sant Agustí, Costa de la Calma i Portals Nous

La reparació de la fuita durà tot el dia en el tram de conducció situat devora Gènova

88234
Els tècnics d'Emaya treballaren ahir durant tot el dia. | TERESA AYUGA.

Una fuita de l'artèria de subministrament d'Emaya a Calvià deixà ahir sense aigua la part alta de la barriada de Sant Agustí i els nuclis de Costa de la Calma i Portals Nous, a part d'inundar un bon tram de l'autopista.

L'avaria es produí durant la matinada i els tècnics de l'empresa pública palmesana s'afanyaren a tallar l'aigua. Els treballs de reparació es perllongaren fins a les darreres hores d'ahir.

Arturo Cadenas, responsable tècnic d'Emaya, explicà a Diari de Balears que «la canonada, que discorre paral·lelament a l'autopista de Ponent, està soterrada a sis metres de profunditat, per la qual cosa rep una pressió molt forta. Així, és lògic que cada cert temps es produeixin trencaments d'aqueixa casta. Afortunadament, no són freqüents».

La canonada rompuda té una amplària d'un metre, per la qual cosa durant els primers moments, fins que els operaris tallaren el subministrament en notar la manca de pressió, es registrà una pèrdua considerable d'aigua. L'avaria es localitzà prop del cementeri de Gènova. Cadenas reconeix que «quan es construí l'autopista, l'artèria fou col·locada davall un talús de la via. La realitat és que s'hauria d'haver desviat. Sis metres de terra al damunt són molts».

Manel Suárez, tinent de batle de Calvià, declarà ahir que «aquesta avaria suposa que hem deixat de rebre 6.000 metres cúbics d'aigua, afectant principalment els nuclis de Costa de la Calma i Portals Nous, a més d'alguna casa aïllada. Immediatament hem posat en marxa els nostres dipòsits i hem redistribuït i desviat el cabal a les zones perjudicades. La resta del municipi no pateix cap problema».

Depenent de la sort
Tot un municipi com Calvià, amb més de 20.000 residents fixos i un nombre indeterminat de turistes, depèn, pel que fa al servei bàsic de subministrament d'aigua, d'una conducció no gaire nova i soterrada amb metres de sòl al damunt. Evidentment, una reparació que pot ser senzilla es complica de mala manera perquè només la tasca de desenterrament fins trobar la canonada obliga a perdre hores els usuaris.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.