algo de nubes
  • Màx: 17.07°
  • Mín: 9.93°

Els Moros i Cristians participaran a la Universíada'99 si 500 mascles ho volen

La Comissió de Festes discrimina les dones pollencines i no les deixa votar

La Comissió de Festes junt amb un representant de cada partit polític, a excepció del PSM (que no assistí a la reunió), acordà divendres a vespre representar el simulacre de Moros i Cristians de Pollença a l'acte inaugural de la Universíada'99 sempre que hi hagi un mínim de 500 homes disposats a anar-hi.

No hi haurà, per tant, votacions, perquè només quatre membres dels 19 reunits es decantaren pel sistema més democràtic. «Si les dones votassin que sí i els homes no hi volguessin anar, llavors ens trobaríem que acceptam anar a la Universíada, però sense gent. A més trob que la majoria de vegades, dins un matrimoni, els dos membres voten el mateix partit polític i la dona pot influir sobre el seu marit i es com si anàs a votar», aquestes eren les explicacions que ahir donà el regidor de Festes, Martí Ochogavia, per justificar que la decisió adoptada «és la més democràtica», en paraules seves.

Ara, la Comissió obrirà un termini de 25 dies, que començarà el dia 1 de gener i acabarà el 25 d'aquest mes, perquè només els homes que vulguin anar a fer la representació dels Moros i Cristians a Son Moix puguin inscriure's. Per això, segons explicà ahir el regidor de Festes, Martí Ochogavia, «en els llocs més populars, com puguin ser bars i locals públics, es posaran cartells informatius i fulls perquè la gent s'apunti, i ho hauran de fer firmant i posant el número del carnet d'identitat».

L'acte més democràtic
El director de cerimònia, José Luis Rupérez, quan va venir el primer cop a Pollença no es va cansar de repetir que havien escollit els Moros i Cristians perquè era la festa «més col·lectiva, més democràtica i més participativa». Ara, ja no ho és. El regidor de Festes només pensa amb les dones pollencines com a simple apèndix dels homes. I creu que les casades voten mitjançant els seus homes. De les fadrines no en parla.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.