algo de nubes
  • Màx: 20.15°
  • Mín: 13.93°
19°

El Govern obligarà els promotors a rehabilitar si volen edificar

Les urbanitzacions aniran condicionades a la recuperació dels centres històrics

El Govern inclourà en el desenvolupament de les directrius d'ordenació territorial l'obligatorietat als promotors de rehabilitar zones i habitatges per poder fer noves construccions fora dels nuclis urbans. Una altra possibilitat serà realitzar obres d'embelliment de carrers o places públiques. En definitiva, s'imposarà el principi ja existent a la Llei general turística de millorar allò que és vell a canvi de fer coses noves. Els percentatges d'intercanvis s'establiran tenint en compte les necessitats i problemes dels diferents municipis.

El mateix conseller de Medi Ambient, Miquel Ramis, va admetre ahir que «el Govern es planteja seriosament aquesta mesura. En aquest sentit estudiam la manera que per poder edificar, ja sigui habitatges individuals, blocs o urbanitzacions, tant els constructors com les administracions públiques hagin d'assumir el compromís de dignificar àrees de la mateixa població».

Per altra banda, fonts del Govern varen destacar que l'elaboració d'aquesta iniciativa legal ja està molt avançada.
Altrament, el conseller insistí que aquesta iniciativa no passa necessàriament per rehabilitar cases, sinó que el compromís pot implicar la recuperació i millora d'espais públics. En principi, tota aquesta normativa no s'establiria a l'articulat principal de les DOT, sinó a les disposicions transitòries, que es debatran en el Parlament en el pròxim període de sessions, just abans de les eleccions.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.