nubes dispersas
  • Màx: 26°
  • Mín: 23°
26°

La UIB incrementa en més de 1.200 milions el pressupost per a l'any 99

L'assumpció dels estudis de Treball Social i Turisme marquen aquest augment

La Junta de Govern de la Universitat de les Illes Balears va aprovar ahir els pressuposts de la institució per a l'any 99, que sumen un total de 8.721 milions de pessetes. Una xifra que suposa un increment del 16% respecte de l'anterior curs, que disposà de 7.505 milions. D'aquesta manera, en els quatre exercicis pressupostaris que Llorenç Huguet ha afrontat com a rector de la UIB, el pressupost s'ha incrementat en uns 2.500 milions de pessetes, tot i una certa estabilitat en el nombre d'estudiants i en l'oferta d'estudis, la qual cosa suposa que s'ha fet especial incidència en la millora qualitativa de les prestacions acadèmiques.

Els més de mil dos-cents milions d'increment, segons explicà el rector, responen en part a l'assumpció, enguany, dels estudis de Treball Social i de Turisme, que han suposat un increment considerable de la inversió nominativa. D'altra banda, també s'ha comptabilitzat en aquest pressupost un romanent específic d'uns 600 milions, derivats de la recaptació de projectes d'investigació i col·laboració internacionals, que encara no han estat invertits.

Amb el citat augment pressupostari, la Universitat comptarà enguany amb 311.000 pessetes per alumne, rebaixant una mica més el desequilibri econòmic respecte a unes altres universitats del mateix àmbit acadèmic. En qualsevol cas, la UIB encara no arriba a la mitjana nacional que es troba al voltant de les 350-360 mil pessetes. En aquest sentit, continua la reivindicació de la UIB pel que fa una millora del seu finançament.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.