cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
20°

Cañellas insinua que abandonarà la política per decisió pròpia

Afirma que per primer cop en 20 anys farà el que li convengui a ell i no al PP

L'expresident i diputat Gabriel Cañellas no volgué desvetlar ahir quin serà el seu futur polític un cop coneguda la sentència del Tribunal Suprem del cas Túnel de Sóller "en què es ratifica que va cometre un delicte de suborn, encara que prescrit", però sí que féu la «confessió» següent: «quan prengui una decisió, que no vol dir que ja no ho hagi fet, ho faré amb tota la llibertat d'una sèntencia absolutòria i per primera vegada en els vint anys que duc en política faré el que em convengui a mi abans que al partit».

Amb aquestes paraules, Cañellas va poder insinuar una retirada per pròpia voluntat i honorable de la vida política, malgrat que insistí que la sentència no el priva de cap dret i que «puc fer el que em sembli i em véngui en gana». També indicà que quan prengui la decisió sobre el seu futur «hauré consultat totes les opinions».

Respecte de les peticions de dimissió per part de l'oposició, apuntà que en tot el temps que porta en política «és estrany el mes en què ningú no m'ha demanat que dimiteixi». El que sí és segur és que des del PP balear no li reclamaran que ho faci, almenys oficialment, ja que el seu secretari general, Carles Ripoll, volgué expressar ahir de forma explícita el reconeixement del partit a un Cañellas «que assumí tota una sèrie de responsabilitats polítiques en el seu moment i això ha de ser un exemple per a les altres formacions». Així ho indicà a la roda de premsa conjunta que feren Ripoll i Cañellas ahir al matí a la seu del PP. Per tant, es dóna per tancada l'assumpció de responsabilitats pel cas Túnel.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.