algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
27°

El Suprem ratifica que Cañellas va cometre suborn en el cas Túnel

També en troba responsable Cuart, tot i que afirma que els fets han prescrit

El Tribunal Suprem confirmà l'expresident del Govern balear Gabriel Cañellas com a culpable de suborn en el cas Túnel de Sóller, alhora que establia el mateix delicte per a l'empresari Antoni Cuart. Malgrat això, ambdós han quedat absolts per prescripció.

A més els magistrats no han considerat que hi hagués indicis suficients per acusar Cañellas de prevaricació, tot i que a l'escrit de la sentència els afirmen que «aquests hàbits "en referència a Cañellas" corrompen i minven la credibilitat de les Administracions de cara a l'opinió pública».

D'aquesta manera l'Alt Tribunal confirma la sentència emesa pel Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJIB), el juliol de 1997, en relació al cas Túnel de Sóller, excepte pel que fa a l'empresari Antoni Cuart, a qui la sala autonòmica l'absolgué totalment.

El Suprem ha atès parcialment les sol·licituds fetes pels missers de l'acusació particular exercida per Esquerra Unida.
Cal recordar que EU pretenia la condemna de Cañellas per prevaricació continuada i suborn, la de l'exconseller Jeroni Sáiz per prevaricació i la de l'empresari Antoni Cuart per suborn.

Quant a la resta de recurrents, els tres ponents de la Sala Penal encarregats de la vista oral celebrada el passat 10 de novembre han decidit desestimar totalment els recursos presentats per per Gabriel Cañellas, Antoni Cuart i José Antonio Berastáin, que demanaven l'absolució total al marge de prescripcions.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.