algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

300 estudiants i professors tallen la carretera de Valldemossa

Les retencions foren mínimes per l'acció de la Guàrdia Civil

81428
Imatge de la manifestació. | J.Morey.

Unes tres-centes persones, entre estudiants, professors i personal no docent de la Universitat, tallaren ahir la carretera de Valldemossa durant una hora, per tal de reivindicar la millora immediata de la via i per protestar contra la política de Foment del conseller Joan Verger.

De vuit i mitja a nou i mitja del matí, els manifestants, membres i simpatitzants de la Plataforma antiautopista, obstruïren amb contenidors de fems i amb barreres humanes totes les entrades del campus universitari, de manera que els cotxes que arribaven al campus quedaven retinguts i col·lapsaven la carretera.

De fet, a partir de les vuit i mitja, la Guàrdia Civil es va situar a la rotonda d'Emaya per impedir que cap altre vehicle es desviàs cap a la Universitat i així l'embús continuàs creixent. No obstant aquesta mesura preventiva, la filera de vehicles en ambdues direccions va ser considerable durant una estona, fins que els conductors es cansaven i tornaven cap enrere. Allà quedaren aturats, a més dels cotxes particulars, els autocars de línia, els passatgers dels quals optaren per davallar del vehicle i continuar el camí a peu, per la qual cosa a poc a poc s'anaren sumant a la concentració, que creixia a les portes de la UIB.

Els portaveus de la Plataforma aprofitaren la improvisada reunió matinera per explicar als presents quin és el projecte del Govern i quines les raons per les quals s'oposen a la seva realització.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.