cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

Matas fa bandera de l'honradesa en la proclamació com a candidat

Més de 2.000 militans aplaudiren ahir la seva aposta per la defensa de la terra

71122
Matas digué eufòric que lluitarà contra la pobresa. | TERESA AYUGA.

Jaume Matas va adquirir ahir un compromís de transparència i d'honradesa davant els més de dos mil militants que l'aclamaren candidat del Partit Popular a la presidència del Govern balear en la convenció celebrada al Pavelló Municipal d'Inca i on Matas comptà amb el suport dels expresidents Cañellas i Soler.

«El poble vol conèixer què fem i com ho fem. Jo i tots els que estiguin amb mi farem les coses sempre que ho puguem explicar. No tinc res per amagar, tot està al descobert», afirmà. Aquest compromís d'honradesa és, però, només un dels deu que conformen el «decàleg» de Matas cara a la campanya de les properes eleccions del mes de juny que tindrà com a lema «La força de sa nostra terra.

Com no podia ser d'una altra manera i d'acord amb la seva màxima ja coneguda de «Feina, feina, feina», feina és precisament el primer punt del decàleg, seguit de l'esmentada transparència, de la defensa de l'autogovern, l'aproximació de l'Administració a la ciutadania, la tolerància, el progrés, la defensa de la llengua i la cultura, la modernització, la protecció del Medi Ambient i la solidaritat amb els menys afavorits.

Pel que fa al compromís de defensa de l'autogovern, Matas indicà que Balears vol ser «exactament igual que les altres setze comunitats, amb solidaritat dins del projecte d'Espanya».

En aquest sentit, afegí la voluntat de tenir bones relacions amb tothom, especialment amb aquelles comunitats amb vincles lingüístics i culturals, però això sí «cadascú a casa seva i tothom amb els mateixos drets». Paraules que foren ovacionades pels militants.

Memòria històrica

El president i candidat a la reelecció Jaume Matas feu ahir un exercici de memòria històrica de la mà de Paquita de sa Cabaneta. Explicà com aquesta amiga li havia expressat moments abans quines eren les seves preocupacions: els estudis universitaris de la seva filla, com celebrar les festes de Nadal o el viatge que preparava amb el seu marit. Preocupacions davant les quals Matas emfatitzà «quina sort estar preocupat per l'educació, per aconseguir un bon lloc de feina o perquè altra gent pugui venir de fora perquè aquesta terra ara dóna oportunitats». A partir d'aquí, repassà el passat per extreure una lliçó de cara al futur: «la força de sa nostra terra». El lema.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.