cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 21°
24°

Els taxistes col·lapsen la ciutat per reivindicar els torns

Fageda i Bauzà es reuniran amb les patronals divendres per arribar a un acord

Centenars de taxis s'afegiren ahir a la manifestació automobilístia convocada a Palma per la PIMEM per exigir a l'Ajuntament la regulació dels torns horaris en el sector. La concentració va provocar un col·lapse circulatori entre les 10 i les 13.00 hores del migdia en els carrers més cèntrics de la ciutat.

«Senyor batle, volem que vostè reguli el torn diari dels taxis»; «senyor batle, si vostè vol que els autotaxis passin la revisió, els taxistes volem la regulació». Aquests foren alguns dels nombrosos missatges que penjaven de les finestres dels taxis manifestants i que reflecteixen el principal motiu de protesta entre els treballadors afiliats a la PIMEM. Els taxistes afiliats a aquesta agrupació són el 60% del sector i demanen a Cort que es torni a instaurar el sistema de torns que fou anul·lat pel Tribunal Superior de Justícia de les Balears, després que l'altra patronal, la CAEB, presentàs un recurs contra aquesta regulació.

Segons estimacions de la Policia Local de Palma, la concentració fou seguida per uns 360 vehicles "tot i que segons dades del president de la CAEB, Sebastià Martorell, hi participaren un total de 291 vehicles que representen el 20 per cent del sector. La confluència de taxis provocà un embús circulatori en els principals carrers de la ciutat. Les Avingudes varen patir considerablement els efectes de la manifestació, sobretot el tram de Joan Maragall, on a les 13.00 hores el trànsit a estava paralitzat.

Moragues confirmà que convocaria noves manifestacions per als propers tres dimecres (dies 16, 23 i 30) si no s'estudia en la comissió de Govern la proposta de la Pimem, que comportaria la modificació del reglament vigent.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.