nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Un nin diabètic ha d'esperar cinc setmanes per tenir les medecines

El problema obeeix al fet que només l'Insalud pot lliurar les receptes que necessita

Era l'any passat quan els metges diagnosticaren a Mario Sánchez Suárez la diabetis. Tenia sols 7 anys. De llavors ençà, la mare se'ls ha vistes «negres» per aconseguir d'hora les medicines que el seu fill necessita per viure.

Al llarg d'aquest curt temps, la malaltia de Mario s'ha anat desenvolupant fins arribar al punt que cada dia s'ha de sometre a diverses revisions per controlar el nivell de sucre a la sang. Aquest control es du a terme mitjançant un aparell amb trinxes, d'usar i tirar, que reaccionen d'acord amb el nivell de sucre i, segons explicà la mare del nin, Maria del Mar Suárez, «molts de dies hem de fer els controls fins a sis vegades i a cada capsa només n'hi ha 50, d'aquestes trinxes reactives».

El problema és que al centre de salut de Son Servera fan les receptes i les envien a la inspecció de l'Institut Nacional de la Salut (Insalud) perquè les autoritzi.

Després les receptes tornen a ser remeses al centre sanitari, però aquest procés és lent i fa que «passin setmanes fins que arriba la recepta de les trinxes», comentà la mare amb preocupació. En moltes ocasions, continua, «han passat prop de cinc setmanes fins que arriba la recepta, fet que m'ha obligat a anar a la farmàcia a comprar el medicament amb els meus doblers. El preu no és baix, perquè costa 9.000 pessetes».

Des de l'Insalud, la directora d'

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.