algo de nubes
  • Màx: 18.52°
  • Mín: 8.69°
18°

El Govern crearà un gran consorci per dur l'aigua depurada al camp

Englobarà la Comunitat Autònoma, les entitats locals i les associacions de productors

El Govern té en marxa la creació d'un gran consorci per aconseguir la reutilització per usos agrícloes de les aigües depurades, que actualment se'n van a la mar en més d'un 70 per cent de tota la xarxa de depuradores. La tasca del Govern se centra en aquests moments a perfilar la «figura jurídica» que permeti no tan sols articular entorn del consorci a agricultors i ajuntaments, sinó també a Madrid, que podria donar suport a la iniciativa.

La necessitat d'estalvi d'aigua contrasta a Mallorca amb la «pèrdua» d'una gran quantitat de recursos, ja que la xarxa de depuradores expulsa a la mar uns recursos que podrien ser decisius per aconseguir un subministrament adient per al camp mallorquí sense que els agricultors haguessin d'utilitzar l'aigua dels pous, que es considera imprescindible per a les ciutats, els pobles i els nuclis turístics.

L'èxit del pla Proalfa, que permet que més de 200 agricultors i ramaders del sud de Mallorca s'hagin sumat a la iniciativa de traslladar el conreu de farratges a l'àrea d'influència de la depuradora de Sant Jordi, ha animat el Govern a emprendre una iniciativa molt més ambiciosa i a ampliar la reutilització de les aigües depurades.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.