algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

Pollença no vol que els moros i cristians 'siguin teloners' de Bosé a la Universíada

El poble es mostra reticent a fer un simulacre de 10 a 12 minuts en la cerimònia inaugural

Els directors musical, artístic i cultural de la Universíada 99, Joan Bibiloni, José Luis Rupérez i Carme Terrafeta, respectivament, no varen ser capaços de convèncer els pollencins perquè participassin a la cerimònia inaugural amb els moros i cristians i fossin teloners del cantant Miguel Bosé.

Els plans dels organitzadors, segons explicaren en un acte públic en el claustre de sant Domingo divendres vespre, contemplen tres intervencions destacades: la de Pollença, amb els seus moros i cristians, en representació de Mallorca; una altra de cavalls menorquins; i una tercera de Miguel Bosé, que interpretaria la cançó Formentera Lady en representació de les Pitiüses.

Tots els pollencins presents a la reunió coincidiren a l'hora d'expressar el rebuig a les pretensions dels responsables de la Universíada. Davant aquesta actitud, el productor musical, Joan Bibiloni, expressà «la petita decepció» que s'emportarien («i no vos vull posar en un compromís», afegí) si no s'aconseguia la col·laboració de Pollença.

De fet, en les diferents intervencions populars es repetí una idea: l'ambient de la festa que viu el poble de Pollença el dia de la patrona, el 2 d'agost, no es pot repetir enlloc més. Així, es va recordar quan una altra manifestació cultural d'aquest poble, les Àguiles, es va representar a les festes de la Calatrava i «va ser tot un fracàs». Alguns dels assistents, fins i tot, apuntaren cap al xovinisme pollencí per sentenciar que «la festa no és mallorquina, és de Pollença».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.