cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.53°

El CIM estudia destinar doblers per dur arena del Sàhara a les platges de Mallorca

La mesura podria servir per evitar l'espoliació dels bancs d'arena propers a l'Illa

El Pacte de Progrés estudia incloure dins els pressuposts d'enguany una partida destinada a l'adquisició d'arena del Sàhara per a la regeneració de les platges de Mallorca. Aqueta mesura mediambiental aniria destinada a evitar l'espoliació dels bancs d'arena propers a les costes mallorquines.

El principal entrebanc de la iniciativa se centra en el fet que les competències de regenerció de platges corresponen a la Direcció General de Costes, depenent del Ministeri de Foment de Madrid. No obstant això, aquesta iniciativa suposaria el primer avís de la institució insular per evitar casos com el de l'espoliació dels bancs areners de la platja d'Aubarca, molt pròxima a les costes d'Artà.

Mentre, el Sàhara, tant a les zones depenents d'Argèlia com a les del Marroc, podria subministrar arena sense que això suposàs el més mínim problema mediambietal. En aquest sentit, no s'ha d'oblidar les bones relacions que manté la institució insular, i també el Govern balear, amb els dirigents del poble saharià, que des dels seus campaments de refugiats mantenen unes relacions més que fraternals amb els dirigents argelians.

Així, la tasca dels vaixells areners només s'hauria de desplaçar unes 200 milles al sud per recollir l'arena a prop de les costes argelines.

Protestes

Greenpeace començà l'any 1988 la seva campanya en contra de la regeneració de platges a Mallorca. Aquell any, un grup d'ecologistes s'encadenaren a la canonada que escopia arena cap a la platja des d'un vaixell que prèviament l'havia xuclada del fons de la mar. Des d'aquells moments, els problemes s'han reproduït una i una altra vegada sense que arribi la solució definitiva a aquest problema.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.